НОВА
КНИГА
ПАРАЛЕЛНИТЕ СВЕТОВЕ
Добави в Facebook
Добави в Twitter
RSS канала - Всяка неделя

Ако ме попитат, дали вярвам на хора като Мулдашев, чистосърдечно ще си призная, че не съм сигурен. Но това нищо не означава - дали им вярваме или не, истината е винаги над нас.
Обичайно е нестандартните тези да се приемат трудно, нужно е време, понякога твърде продължително, за да се премелят. Чудесният филм на Невена Тошева за Ванга – най-автентичното свидетелство, според мен, за пророчицата, е доказателство за това.
Във филма известният психиатър проф. Шипковенски разговаря с нея, или по-скоро присъства на нейните сеанси. Ефектът от прозренията на Ванга е смазващ. Това е първата част от филма на Тошева.
Сетне се прехвърляме в една кинозала, лампите светват – гледали сме филма заедно с неколцина известни лекари и учени, които яростно се нахвърлят върху Ванга. Десетина години по-късно тя бе всепризнато чудо.
Мулдашев, разбира се, е нещо съвсем друго. Но тезите му, поне на пръв поглед, са прекалено невероятни. Той обаче е учен, лекар с международна известност, и това го спасява в някаква степен от нервните изблици на скептиците.
Малко след интервюто с него, разговарях и с проф. Акимов, пак от Москва, за тъй наречените „торсионни полета”. И тогава от БАН вече не издържаха – и написаха гневно писмо, подписано от най-авторитетни имена на академията.
Още от почти самото начало във „Всяка неделя” съм представял необикновени хора, народни лечители, билкари и пр. – нито един от тях не се оказа измамник. Например, великият Петър Димков за първи път се появи тъкмо при мен - още преди „Всяка неделя”, в тогавашното ми предаване „Информационен дневник – Неделя”. Изключителен отзвук имаха разговорите, и яростните полемики около тях, с билкаря Димитър Кръстев.
Сериозни разправии имах и заради руския екстрасенс Сафонов, който обаче не успя да постигне голяма известност. За разлика от Кашпировски и Чумак, които също са ми гостували. С тях също ще ви срещна в този сайт.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА