НОВА
КНИГА
100 000$
Добави в Facebook
Добави в Twitter
RSS канала - Всяка неделя

С Лили имахме много прилични отношения през годините – това личи и от многобройните интервюта, които сме правили - и в някои не особено добри времена за нея. Била е много ласкава към мен в публичните си изявления, има свидетелства за това.
До деня, в който си наумих да ги събера със Слави. Той се съгласи веднага, за разлика от тогавашният му сценарен гуру Росен Петров, който се опъваше една нощ до късните часове.
Тръгнах да уговарям Лили, видяхме се няколко пъти във виенската сладкарница на „Кемпински” – тя имаше офис наблизо. Беше много сърдита на Слави, направо го ненавиждаше, което пък мен ме озадачаваше – струва ли си да хабиш енергия заради някакви шегички, още повече, ако са безвкусни, както тя смяташе.
Говорехме, говорехме – за най-различни неща, за пари не ставаше дума. Аз имам един неизкореним дефект – смятам, че когато нещо е ясно за мен, то трябва да е ясно и за събеседника ми. Така че може би не съм бил пределно конкретен, как ще се прави самото предаване, но и за това не съм сигурен. Когато пет дни обявяваш разговор с Лили и Слави – „Самите те” – какво трябва да си помисли един човек, дори да бъде Лили Иванова? Разговор като разговор – сядате един до друг, загърбвате ненавистта и простотиите, ако изобщо ги е имало, говорите си, вглеждате се във важното, ако искате дори се гушнете накрая, ваша си работа.
И изведнъж, в неделя преди обяд, Лили съобщи, че няма да идва в студиото.
„Абе, ти луда ли си – ревнах тогава аз. – Знаеш ли как ще се изложиш пред публиката, от пет дни на милиони хора им писна да слушат за този разговор”, и пр.
Нищо не постигнах, някой я беше навил и толкова. Пак не е ставало дума за пари.
А най-лесно ми беше да й тегля една благословия и да оставя Слави хубаво да я нареди заради малодушието й.
Но не го направих – хайде, ПТС до дома й на „Оборище”, който е на двеста метра от телевизията. От екипа започнаха да се подсмихват, а после и те се ядосаха. „Абе, ние правим телевизионни мостове от цял свят, дори от майната му, правихме и от Бевърли Хилс с Джаки Колинс, и жената нищо не поиска, не се поглези нито за миг, макар че има книги, издадени в стотици милиони копия, а сега – мост от "Оборище!”
Уредихме всичко.
Не мисля, че Лили спечели нещо от цялата разправия. За 100 хиляди долара да не говорим. А и едно от най-непоносимите неща е по телевизията да се говори за пари.
Останалото ще го видите в записа.
В Бумеранг пък ви предлагам отзивите от пресата, те също са любопитни.
Този разговор притежава абсолютния рекорд по гледаемост.
Едно от интервютата на Лили след скандала бе озаглавено „ Кеворк мъж ли е?”
Моят коментар беше: "Като знам някои от мъжете на Лили, не се съмнявам, че съм мъж”.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА