НОВА
КНИГА
ПОЛЕМИКА ЗА ЗАДНИК
Добави в Facebook
Добави в Twitter
RSS канала - Всяка неделя

Полемиката между Азис и проф. Иван Славов е излъчена на 7 октомври 2004 година – няколко дни, след като главният секретар на МВР Бойко Борисов изпрати полицаи и пожарникари да свалят скандален билборд на певеца, поставен точно срещу паметника на Васил Левски в столицата. Послесловът е излъчен следващата неделя.
В разговорите участва и Мартин Карбовски.
По онова време проф. Славов се представяше като „глуполог”, тоест – като изследовател на глупостта. Беше го написал и на визитната си картичка, но не я даде на Азис.
Той пък се опита да спечели сблъсъка, като хитро настояваше, че няма комплекси и бил – за разлика от професора – горд от това, че е българин.
А по някое време, очевидно добре подготвен, реши да извлече максимална полза от разговора. И заяви, че мечтае да има дете.
Кеворкян: Да ти го направят ли искаш? /това беше малко грубо/
Друг фрагмент от разговора.
Азис: Благодаря на Бойко Борисов, че не запалиха билборда…
Кеворкян: Да го запалят и да го гасят след това?
Във всеки случай, двата разговора хвърлят обилна светлина върху непознатия Азис.
Проф. Славов беше чудесен приятел. Малко преди внезапно да почине, написа предговор към новата ми книга „Мъгла от тамян”, в който е прекалено щедър към усилията ми. Но той, за разлика от мнозина други, имаше и таланта да поощрява – може би най-редкият талант у нас.


ОЩЕ ПО ТЕМАТА