НОВА
КНИГА
КАК СЕ ВРЪЩАТ МЕДАЛИ
Добави в Facebook
Добави в Twitter
RSS канала - Всяка неделя

В „Как се връща плоча” вече стана дума за Лили Игнатова и Диляна Георгиева – всъщност двете шампионки, без да искат, подтикнаха и Лили Иванова да си върне златната плоча. Но ако в нейния случай прозираше ревността на една примадона, то тези момичета бяха дивашки обидени. Те сами ще ви разкажат за това в интервюто, то е взето на 4 февруари 1990-а.
По онова време едва ли сме си давали сметка, какво точно се случва - все пак бяха минали само два месеца и половина от „промяната” на 10 ноември 1989 година.
Обаче днес нещата изглеждат още по-дивашки - да се нахвърляш толкова брутално срещу две момичета, които бяха донесли известност и слава на страната си, и то с цената на свирепи усилия – това просто изглежда немислимо…Щом тях изправиха пред взвода за разстрел, значи нищо нямаше да бъде пожалено. Но това го разбрахме значително по-късно. Всичко щеше да бъде обругано, насилено и пр.
Не успяха, разбира се, изцяло да се преборят, но и доста постигнаха, вън от съмнение. Всяко по-известно лице бе поставено върху фалшивия кантар на новите тъпанари. Сякаш щяха да изглеждат по-свестни, ако поругаят името и постиженията на шампионките в художествената гимнастика…


ОЩЕ ПО ТЕМАТА