НОВА
КНИГА
ДВОЙКИТЕ
Добави в Facebook
Добави в Twitter
RSS канала - Всяка неделя

Калоянчев и съпругата му Валя бяха първите ми гости в новата рубрика „Двойките” - 9 януари 2005 година.
/фрагмент от „Кеворк проговаря 2. Тайните дневници”/
 
8.01
Калата ме чака долу, пред блока. С мъка се качва в джипа и казва: „Има промяна”.
И докато му отговоря, продължава: „Рашко /Младенов/ ми каза да отложим премиерата за края на февруари…Стояна и Рашко ми викат: „Кажи му на Кево, той може да го направи!”
Все още нищо не разбирам. Щели да играят със Стояна в пиесата “Космонавти” по повод юбилея му. „Накрая ще кажем, че никак не ни се връща на земята!” – смее се Калата, и повтаря: „Казаха ми, че ще го направиш!”
Накрая става ясно, че иска да му намеря инвалидна количка, от онези, които са с батерия, за да може да играе.
Поръчвам я още пред него. Калата вероятно го е очаквал, и без дори да благодари, минава веднага на друга тема: „Всичко ми е наред, само краката не ме държат! А виж я Стояна каква хала е!”
„Жените са винаги така – казвам, – гледай другите край себе си”.
„Да, бе - успокоява се той, – Пацо /Константин Коцев/ вече не знае кой е!” Казва го и вече изглежда напълно спокоен.
Отиваме в „офиса”. Калата носи книгата “Жив съм, ваш съм!”, дава ми я и казва: „Да ми я върнеш, че ми е последната!”
„Наистина ли?” – питам. „Вземи я – казва той, – ебал съм й мамата!”
Говорим за Валя, много му се иска и тя да участва. Идеята е да открия с двамата новата рубрика “Двойките”. „Кево ти е взел букет и ще дойдем да те види” – казва Калата по gsм-а, но тя го отрязва.
„Ще седиш до него и само ще слушаш, ако решиш – ще се обадиш” – казвам й аз. „А, така не става, ще изглеждам много глупаво” – отвръща тя. Но почти приема.
„Винаги ми е прощавала – казва Калата. - Върна се в къщи, легна до нея и й казвам: „Валя, днеска ти изневерих! И тя винаги ми е прощавала!”
„Защо си го правил?” – питам. „Да съм си чист” – отвръща Калата и гледа изпитателно. После започва да разказва как майка му го ревнувала от Валя. За секунди лицето му се преобразява - сякаш виждаш друг човек, майка му. Удивителен майстор.
Купувам един огромен букет за Валя и го оставям пред блока. Калата клати осъдително глава, но казва: „Луда жена, другите се изтрепват да участват, пък тя се опъва”, и потъва във входа.
 
9.01
Предаването - Калата се радва като дете на количката и обикаля из студиото. После, вече по време на интервюто, за малко да събори стъклената маса, края която разговаряме. Накрая написва: „Кеворк, сега се убедих, че си истински приятел…”
Сега?

 
 


ОЩЕ ПО ТЕМАТА